Level Q - livestream

Door: LAP vzw

Dans Het jonge collectief LAP maakte een fysieke dans/theater/circusvoorstelling over winnen en verliezen.

Een fysiek spel waar iedereen wordt uitgedaagd.

Vallen en opstaan tot je de eindmeet bereikt.
Of net niet?
Geraken we tot Level Q?

 

‘Level Q’ is een theatrale dansvoorstelling waar 4 spelers tot het uiterste gaan. Spelen ze samen, elk voor zich of zit er een saboteur in het spel? Ze tasten elkaars grenzen af en dat van het publiek. 

 

‘Level Q’ is geïnspireerd op het kijkplezier dat mensen beleven bij verschillende spelen, spelprogramma’s en sportwedstrijden. Is een spel of wedstrijd spannend omdat je niet weet wie er zal winnen? Dat alles elk moment kan keren? Wordt een spel pas interessant als je de spelregels kent? De voorstelling wil het competitieve aspect ‘winnen en verliezen’ uitdiepen en in vraag stellen.

 

‘Level Q’ is een verrassend fysieke voorstelling waarin dans, theater en circus samensmelten. Het is, na 'Choco of kaas?', de tweede productie van LAP vzw (Dafne Maes & Danaé Bosman).

 

 

EXTRA: de Level Q workshop!

Is een spel of wedstrijd spannend omdat je niet weet wie er zal winnen? Dat alles elk moment kan keren? Wordt een spel pas interessant als je de spelregels kent? Deze fysieke workshop wil het competitieve aspect ‘winnen en verliezen’ uitdiepen en in vraag stellen. De workshop is een perfecte aansluiting op de voorstelling. Ze zal begeleid worden door een bekwame docent (al dan niet één van de spelers van Level Q). Te voorzien: grote ruimte met sportvloer of houten vloer en muziekinstallatie, max 25 leerlingen/workshop. De workshop wordt gratis aangeboden aan scholen die de voorstelling bijwonen.

 

EXTRA: het Level Q spel!

Met het Level Q spel kan je op een speelse manier aan de slag rond het thema ‘winnen en verliezen’. Het is ideaal om je onder te dompelen in de wereld van Level Q, maar kan ook los van de voorstelling gespeeld worden. Het spel bevat een Level Q spelbord, 23 spelopdrachten en een duidelijke handleiding met spelregels, zodat iedereen het spel vlot kan spelen. Het is vormgegeven door grafisch ontwerper Samuel Baidoo en wordt aangeleverd in een speciale Level Q verpakking. Het spel wordt gratis aangeboden aan scholen die de voorstelling bijwonen.


De drijfveer van LAP vzw is een tomeloze passie voor hedendaagse dans en educatie. Aan de hand van artistieke voorstellingen en andere projecten maken jongeren uit heel diverse doelgroepen kennis met non verbale lichaamstaal. In alle voorstellingen worden herkenbare bewegingen gecombineerd met een meer abstracte bewegingstaal Telkens staan het fysieke en het speelse voorop en ook een vleugje humor is nooit ver weg. ‘LAP vzw staat garant voor voorstellingen die speels en uitdagend inhaken op de eigenheid van een jong publiek’ (Villanella vzw, Kunstencentrum De Studio).


Credits

concept en choreografie: Dafne Maes & Danaé Bosman

dans en spel:Dafne Maes, Danaé Bosman, Piet Van Dycke en Bart van der Heijden/Steven Beersmans

muziek:Linde Carrijn

kostuums: Maartje van Bourgognie

eindregie:  Randi De Vlieghe

lichtontwerp: Caroline Mathieu

techniek: Hans Rigouts

coproductie: CC Deurne, DE Studio, 30CC en CC Het Gasthuis.

 

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 5.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 210304 educatieveomkadering_LevelQ_LAPvzw.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 04.03.2021 10:30 - 11:30 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
do 04.03.2021 14:00 - 15:00 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
ma 08.03.2021 10:30 - 11:30 Online volzet