Killie Billie

Door: Theater FroeFroe Fortress

Figurentheater Theater FroeFroe creëerde een waanzinnige rollercoaster van spel, muziek en video, vol spannende momenten die je naar adem happend achterlaten.

Op een dag komt de crash. Papa en Mama gaan uit elkaar.

RudyRUDY, de kameraad van Billie, vindt het wel goed. Want week-om-week-kinderen hebben een fijn leven. Twee huizen, twee keer kerstmis, +vaders, +moeders, +broertjes en +zusjes en wat hier niet mag, kan daar weer wel. Afspraken brengen structuur in het leven van een kind, zeggen vaders en moeders, en dus maken ze er veel en vooral, verschillende.

Als kind wil je echter maar één ding: dat papa en mama gelukkig zijn. En vooral: terug samen. Enkel de bloemenfee en het stuifmeel van de liefdesbloem kan daarvoor zorgen. Als je dat in iemands ogen strooit, wordt die op slag verliefd op de eerste die hij of zij ziet. Een goed plan, denkt Billie, daar wil ik voor gaan.

‘Killie Billie’ is figurentheater op speed. Een waanzinnige rollercoaster van spel, livemuziek en video, vol spannende momenten die je naar adem doen happen. Niet voor Watjes !

Techniek, spel, en poppenspel gaan in elkaar over, onder de aanstekelijke en zwierige livemuziek van Fortress, en dat alles in een razend tempo. Dit is weer zo’n dolle knettergekke Froefroeproductie, die uitblinkt in totaaltheater, maar ook inhoudelijk het thema eerlijk aanpakt en tot de essentie uitbeent. Je moet het maar kunnen.” (Theaterkrant.nl)

 


“Theater FroeFroe is hét figurentheater uit Vlaanderen, dat met veel absurde humor en met visuele vondsten en grappen in een mix van beeld, projectie en live muziek, figuren, poppen en spelers laat schitteren in al hun glorie. Meestal zijn het totaaltheaterproducties, voor verschillende leeftijden. Er zijn compleet geschifte producties, maar ook producties over historische onderwerpen en gebaseerd op (kinder)boeken. De ene keer poëtisch, een andere keer kolderiek, tragisch, mysterieus, steeds met een maffe humor als basso continuo”. (Theaterkrant.nl)


Credits

tekst: Yves De Pauw en cast

regie: Marc Maillard
spel en poppenspel: Dries De Win, Gert Dupont, Maarten Bosmans, Hanne Torfs
muziek: Fortress: Hanne Torfs (zang), Ruben Den Brok (synths), Anke Verslype (drums)
klank, licht en video: Tim Oelbrandt, Klaartje Vermeulen, Pieter Kint (stage), Dries De Win
decor, kostuum en poppenkunde: Jan Maillard, Bruno Smeyers, Astrid Michaelis,
Heleen Haest, Klaartje Vermeulen, Gert Dupont, Hanne Torfs, Janneke Hertoghs, Tim Oelbrandt
realisatie: Evelien Alles
met steun van: de Vlaamse Gemeenschap, Taxshelter België  -  dank aan: Cronos Invest nv

 

Doelgroep(en):
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 5.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 210605 killie-billie-lesmap.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 06.05.2021 10:00 - 11:00 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) 71 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 06.05.2021 14:00 - 15:00 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) 12 Inschrijvingen zijn afgesloten