Het Schaap *

Door: Laika

Theater Fikry El Azzouzi schreef in 2010 een humoristisch verhaal over het verwarrende leven van een jongen die veel Vlaamser is dan zijn familie zou willen. Laika bewerkt het boek tot een theatervoorstelling.

Op de dag van het Schapenfeest moet Ayoub samen met zijn vader een schaap slachten. Maar Ayoub is een dromer die profvoetballer wil worden en er alles aan doet om onder het slachtritueel uit te komen. De spanningen in de Vlaams-Marokkaanse familie lopen hoog op als de verschillende pogingen om het schaap te slachten op niets uitdraaien.

 

‘Het Schaap’ is een lichtvoetige en muzikale voorstelling waarin één actrice en twee acteurs in de huid kruipen van de elfjarig Ayoub en een rits andere personages. Naar de roman Het Schapenfeest van Fikry El Azzouzi. 

 

*TIP: Bij deze voorstelling kan je ook een inleidende workshop boeken.

 

Laika maakt sinds 1991 'theater der zinnen': voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen die hun kinderlijk gevoel voor verwondering nog niet zijn verloren. De fascinatie van Laika voor jonge toeschouwers ligt in hun verrassende ontdekking van de wereld. Ook Laika vindt de wereld verrassend en niet evident. Of het nu gaat om gevoelens en ideeën, of om smaken, geuren en kleuren: de wereld is één groot oord van ontdekking. Kunstenaars uit verschillende disciplines garanderen het waarmerk van het huis: heldere, beeldende en zintuiglijke voorstellingen. Laika speelt niet alleen in schouwburgen, maar is ook  vaak te zien op ongewone locaties.


Op dit moment zijn extra muros activiteiten verboden voor leerlingen uit het secundair onderwijs. Wij hopen dat de activiteiten die gepland zijn in het voorjaar 2021 wél zullen kunnen doorgaan. Voor deze activiteiten kan je inschrijven. Je reservatie is niet bindend. Wanneer wij zeker zijn dat de voorstelling kan doorgaan, nodigen wij je uit om de reservatie om te zetten in een boeking.


Credits

tekst: Roets & Vissers (naar Fikry El Azzouzi)

regie: Jo Roets

spel: Arber Aliaj, Rachid Laachir, Deniz Polatoglu

muziek: Salahdin Ibnou Kacemi en Anton Van Haver

decor en kostuums: Katrijn Baeten

licht en geluid: Marlies Jacques, Anton Van Haver 

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 04.05.2021 10:15 - 11:15 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) 200 Inschrijvingen zijn afgesloten
di 04.05.2021 14:00 - 15:00 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) 200 Inschrijvingen zijn afgesloten