Black Memories

Door: Danstheater AYA Tafel van Vijf
Backbone
© Sjoerd Derine

Danstheater Elf dansers, acteurs en muzikanten spelen een overrompelende voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur.

Lang na de afschaffing van de slavernij is het laatste woord er nog niet over gezegd. Misschien is de discussie wel actueler dan ooit. Het broeit en borrelt. In ‘Black Memories’ stappen de dansers, acteurs en muzikanten met open vizier de Nederlandse koloniale geschiedenis in. Een geschiedenis die doorwerkt in onze huidige samenleving. Want hoe voelt het vandaag de dag om hier als mens met een kleur te leven?

 

‘Black Memories’ is een sterke voorstelling over macht, vrijheid en huidskleur. Met de beat van Afrikaanse, Caraïbische en Westerse muziek en de energie van de hedendaagse urban cultuur. De makers zetten de deuren open om elkaar te blijven begrijpen. Vertrekpunt zijn de eigen belevenissen van de dansers, acteurs en de live band. Met z'n elven switchen ze moeiteloos tussen oude verhalen en actuele kwesties.

 

 

Black Memories overtuigt en komt binnen (…) Het spel is geloofwaardig: dit is hún verhaal, hún visie op het verleden. En dat verleden is wat hen betreft nog lang niet afgerond.” (Trouw)

 

Black Memories is een overrompelende voorstelling over de impact van kolonialisme en discriminatie en de roep om gelijkwaardigheid. Tussen de sterke spelscènes en energieke choreografieën van urban, moderne en traditioneel Afrikaanse dans wordt moeiteloos geschakeld. De performers zijn ijzersterk en representeren een generatie die verder kijkt dan hun neus lang is. Hun poging om elkaar te blijven begrijpen is hoopvol en aanstekelijk.” (juryverslag Zwaan dansprijs)

 

 


Danstheater AYA maakt brutaal en interactief danstheater voor een jong publiek, waarbij taboes niet worden geschuwd. Tafel van Vijf maakt muziektheater over grote thema’s uit de Nederlandse geschiedenis, gekoppeld aan de actualiteit.  Bij Alida Dors (BackBone) draait alles om hiphop, al streeft  ze steeds ook naar links met andere disciplines.


Credits

concept, regie en choreografie: Herman van Baar, Wies Bloemen, Alida Dors

muzikale leiding: Floris van der Vlugt

tekst: Ayden Dijkstra

dans en spel: o.a. Christine Amagove Karani, Perry Gits, Anna Lindaya, Thijs Miedema, Djinti Sullivan, Jason Winter

muziek: Jasper Goedman (percussie), Rory Ronde (gitaar), Floris van der Vlugt (saxofoon, basklarinet, keys), Yariv Vroom (percussie)

decor en lichtontwerp: Erik van Raalte

geluid: Arjan van Tricht

licht: Nick van Doesum

kostuums: Isis Vaandrager

 

Doelgroep(en):
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  70 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 201013 Lesbrief Black Memories - Danstheater AYA, BackBone, Tafel van Vijf.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 13.10.2020 13:30 - 14:40 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) 300 Inschrijvingen zijn afgesloten