RADI'O ZOUTLOOS

Door: Studio Orka

Theater in de klas Een magisch luisterverhaal voor héél jonge mensen, héél oude mensen en iedereen er tussenin.

Het Gentse theatercollectief Studio Orka speelt in normale tijden hartverwarmende familievoorstellingen op locatie. Met ‘Zoutloos’ toerde het gezelschap de voorbije jaren langs tientallen woonzorgcentra in Vlaanderen en Nederland. Door corona kan dat nu uiteraard niet, maar geen nood! Studio ORKA vertaalde de voorstelling naar een ontroerend en hilarisch luisterspel: Radi'O Zoutloos. 

Zes afleveringen lang volg je het wel en wee van een nest prettig gestoorde mensen in een rusthuis. Radi’O Zoutloos is vanaf 23 maart in Menen te beluisteren. Via Radio Jess FM zullen bewoners en personeel van de woonzorgcentra en ziekenhuizen  het wel en wee van de personages kunnen volgen.

'Radi'O Zoutloos' is ook heel geschikt om in klasverband te beluisteren.

Al eens luisteren?


Praktisch

  • deelname is gratis en betreft zes afleveringen van een kwartier.
  • na inschrijving ontvang je een link en een code voor een aparte songbox met alle afleveringen. Je kan dus zelf bepalen wanneer je de verschillende afleveringen beluistert.
  • voorzie goede boxen of een geluidsinstallatie om een goede luisterkwaliteit te garanderen. In de klas kan een eenvoudig wireless boxje al een groot verschil maken. Extra: de opnames zijn in Binaural Audio opgenomen. Bij beluistering met een koptelefoon hoor je het als 3D-geluid.


Credits

van/met: Ilse de Koe, Martine Decroos, Dominique Van Malder, Steven Beersmans, Tania Van der Sanden, Julie Delrue, Philippe Van de Velde, Ineke Nijssen, Simon De Beleyr
intro: Joris Hessels & Jozef Claeys
opname/montage/klankmontage: Jeff Claeys
assistentie audio: Lotte Nijsten, Gillis Van Der Wee
audiomix: Jeff Claeys
muziek: Jeff Caeys, Orchestre International du Vetex
met dank aan: Tom Dupont, Walter Schudel, An De Broeck, Lucas Derycke, Flanders Boys Choir (dirigent: Dieter Van Handenhoven. Zang: Aeneas Aps)

Radi’O Zoutloos is een productie van Studio ORKA in coproductie met De Grote Post, kleinVerhaal en TAZ. Met steun van de Vlaamse Overheid.

Doelgroep(en):
2LJ Lager - 2de leerjaar
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Duur:  15 minuten

Prijs:  € 0.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesmap Radi'O Zoutloos.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
Af te spreken / Op school volzet