Quinnie & Quinn

Door: Dimitri Leue, Inge Paulussen en Jonas Leemans
© Jimmy Kets

Theater Dimitri Leue schreef met dit nieuwe verhaal een speelse ode aan de vrijheid.

QUINNIE & QUINN ontsnappen aan hun Grote Leider en hun wereld vol regels. Ze komen terecht in een wereld van angsten en onzekerheid. Het is een zoektocht naar vrijheid. Langs verlaten steden, watervallen en ontploffende paddenstoelen. Niets lijkt wat het is, of lijkt dat alleen maar zo en is alles exact wat het lijkt? Steeds weer nieuwe uitdagingen kruisen hun pad.

“Op een dag waren we op een magische plek. Bovenop een bergtop die boven de wolken ligt, is er een vijvertje. Niet groot, drie meter ongeveer. Ze noemen het de bron der wensen. Mijn vrouw en ik zijn er samen in geweest. De mensen zeiden dat ge daarna een wens moogt doen. Mijn vrouw en ik praatten lang met elkaar over wat we dan zouden wensen. Ik wilde heel graag kunnen vliegen of over een regenboog wandelen, maar Zeretni kwam met de ultieme wens: “We willen dat onze verhalen echt worden.”  En zo geschiedde.”

 

Al meer dan 20 jaar maken Dimitri Leue en Antoon Offeciers samen theater, muziek en plezier. Steeds op zoek naar de perfecte synergie tussen woord en klank, zin en melodie, libretto en symfonie. Van tango tot koorzang, van minimalistische piano tot eclectische jazz. Ze bouwen verder op elkaars vertrouwen en dagen elkaar steeds uit om andere vormen te zoeken om een verhaal te vertellen. Steeds weer streven ze in hun werk ook naar boeiende ontmoetingen met beeldende kunstenaars en theatermakers. Hun voorstellingen houden een vinger aan de pols van de actualiteit zonder het archetypische uit het oog te verliezen.


Credits

tekst: Dimitri Leue

spel: Jonas Leemans, Dimitri Leue, Inge Paulussen.

kostuums en creaturen: Eva De Mul en Katinka Heremans

lichtconcept en techniek: Stef Appelen

muziek: Antoon Offeciers

productie: Leue

Doelgroep(en):
3LJ Lager - 3de leerjaar
4LJ Lager - 4de leerjaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 5.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 210930 Quinnie Quinn lesmap.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 30.09.2021 10:00 - 11:00 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) 48 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 30.09.2021 14:00 - 15:00 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) 44 Inschrijvingen zijn afgesloten