Dubbelbloed #2 *

Door: Danstheater AYA

Danstheater Wies Bloemen regisseerde een humoristische voorstelling over hardnekkige clichés, over hoe groot ook in klein land de misverstanden over elkaar kunnen zijn.

Na een reis van 4.125 km komt Ali aan in het ‘vrije’ Nederland. Hier is geen oorlog, geen vermissingen, geen angst als je slapen gaat, geen angst als je opstaat. Vrij zijn ze hier. Maar gastvrij?

In Dubbelbloed #2 laat danser en performer Ali Zanad zien hoe het is om je geboorteland te verlaten. Een noodgedwongen reis getekend door pijn en verlies. Als Irakese vluchteling komt hij in Nederland. Van Bagdad naar Brabant. De gebruiken van thuis zijn zo anders. Dat wringt, dat schuurt én levert komische situaties op. In de voorstelling leren we Ali en Irak beter kennen. Want wat weten Hollanders eigenlijk van de ‘bakermat van de beschaving’ en waarom is er zoveel oorlog daar? Zangeres Karima el Fillali bevraagd, geeft tegengas en omlijst Zanad’s verhaal met Arabische en Westerse zang. Een verhaal over vluchten en thuiskomen, je leven opbouwen in een vreemd land en al de beproevingen die daarbij horen.

Dubbelbloed #2 is een ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben.

 

Concept en regie: Wies Bloemen | Choreografie: Wies Bloemen i.s.m. Ali Zanad | Dans, spel en zang: Ali Zanad en Karima el Fillali | Muziek: Mark Nieuwenhuis | Kostuums: Isis Vaandrager | Decor- en lichtontwerp: Erik van Raalte | Dramaturgie: Flora Verbrugge | Artistiek assistent: Anne Suurendonk | Licht en geluid: Yannick Bruine de Bruin

Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek. Directe en eerlijke voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd. Over onderwerpen die ons jonge publiek bezighouden zoals culturele identiteit, groepsdruk of populariteit. De voorstellingen zijn een spannende mix van hedendaagse dansvormen, verschillende speelstijlen en muzieksoorten. Abdelhadi Baaddi was te zien in de AYA/DOX productie 'Guerrilla' en speelde in vele producties van ISH. Zijn voorstelling 'Ik ga op reis en ik neem mee' op Amsterdam Fringe werd door NRC geroemd als één van de pareltjes van het festival. Baaddi is een multiperformer en combineert human beatbox met dans, theater en muziek.


* TIP: bij deze voorstelling kan je ook een inleidende workshop boeken!


Credits

Concept en regie: Wies Bloemen

Choreografie: Wies Bloemen i.s.m. Ali Zanad

Dans, spel en zang: Ali Zanad en Karima el Fillali

Muziek: Mark Nieuwenhuis

Kostuums: Isis Vaandrager

Decor- en lichtontwerp: Erik van Raalte

Dramaturgie: Flora Verbrugge

Artistiek assistent: Anne Suurendonk

Licht en geluid: Yannick Bruine de Bruin

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Duur:  70 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 220307 Docentenhandleiding Dubbelbloed #2 - Danstheater AYA.pdf
 220307 Lesbrief Dubbelbloed# 2 - Danstheater AYA.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 07.03.2022 13:30 - 14:40 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
di 08.03.2022 10:15 - 11:25 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
di 08.03.2022 13:30 - 14:40 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet