Dubbelbloed #2 *

Door: Danstheater AYA

Danstheater Wies Bloemen regisseerde een humoristische voorstelling over hardnekkige clichés, over hoe groot ook in klein land de misverstanden over elkaar kunnen zijn.

In de opvolger van het succesvolle ‘Dubbelbloed’ uit 2005 laat beatboxer, danser en performer Abdelhadi Baaddi zien hoe het is om als Nederlandse Marokkaan om te gaan met hardnekkige vooroordelen. Ook van je eigen familie. Baaddi is geboren in Amsterdam als zoon van Marokkaanse ouders.

We zijn inmiddels vijftien jaar verder sinds de eerste 'Dubbelbloed', maar clichés over afkomst zijn nooit de wereld uit. En alle gevoeligheden ook niet. Het is eigenlijk alleen maar actueler en politieker geworden. AYA’s artistiek leider Wies Bloemen wilde daarom heel graag een nieuwe versie maken met Abdelhadi Baaddi in de hoofdrol. In 'Dubbelbloed #2' komt een hele reeks stereotypes en open deuren voorbij. Baaddi’s sidekick Anne Suurendonk geeft al dansend en spelend tegengas en commentaar.

'Dubbelbloed #2' is een lichte en humoristische ontdekkingsreis waarin grenzeloze dans en muziek geen paspoort nodig hebben. Ook geen dubbele paspoorten.

 

Danstheater AYA maakt brutaal en toegankelijk danstheater voor een jong publiek. Directe en eerlijke voorstellingen waarin taboes niet worden geschuwd. Over onderwerpen die ons jonge publiek bezighouden zoals culturele identiteit, groepsdruk of populariteit. De voorstellingen zijn een spannende mix van hedendaagse dansvormen, verschillende speelstijlen en muzieksoorten. Abdelhadi Baaddi was te zien in de AYA/DOX productie 'Guerrilla' en speelde in vele producties van ISH. Zijn voorstelling 'Ik ga op reis en ik neem mee' op Amsterdam Fringe werd door NRC geroemd als één van de pareltjes van het festival. Baaddi is een multiperformer en combineert human beatbox met dans, theater en muziek.


* TIP: bij deze voorstelling kan je ook een inleidende workshop boeken!


Credits

regie en choreografie: Wies Bloemen

dans en spel: Abdelhadi Baaddi en Anne Suurendonk

decor en licht: Erik van Raalte

kostuums: CJ Perez

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Duur:  70 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 220308 Lesbrief-Dubbelbloed-2-Danstheater-AYA.pdf
 220308 Docentenhandleiding-Dubbelbloed-2-Danstheater-AYA.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
ma 07.03.2022 13:30 - 14:40 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
di 08.03.2022 10:15 - 11:25 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
di 08.03.2022 13:30 - 14:40 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet