Terminator Too

Door: Vervloet & De Studio
© Samuel Allemand

Theater Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen dompelen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters. Het resultaat: een ode aan het spel, een inventieve ontspanningspoging van twee filmfreaks.

In ‘Terminator Too’ dompelen makers Robbert Vervloet en Ephraïm Cielen zich onder in de wereld van Hollywood-blockbusters.

 

Op scène creëren ze een eigen universum waarin ze zelf de helden zijn. In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun eigen film, de ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg ontstaat er steeds meer spanning tussen de twee mannen en neemt de buitenwereld een steeds grotere rol in.

 

‘Terminator Too’ toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, zich te pletter amuseren maar niet steeds helemaal 'in touch with reality' zijn. ‘Terminator Too’ is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur.

 

Maar onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Wie zijn die mannen in die kelder? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?

 

De charme van deze publiekslieveling is dat hij het spelplezier en de ongebreidelde creativiteit laat primeren, zodat de voorstelling voortdurend je eigen verbeelding triggert.” (De Standaard)

 

Theatermaker Robbert Vervloet speelde o.a. bij tg Elektra, fABULEUS, hetpaleis, Het Kwartier, Tuning People en Laika. Op tv was hij te zien in ‘Loslopend wild’ en ‘Gevoel Voor Tumor’. In de Ketnetreeks ‘Buck’ vertolkt Vervloet de hoofdrol. Muzikant/acteur Ephraïm Cielen is vaste muzikant in het Ellen Schoenaerts Kwartet, De Duiven e.a. Daarnaast maakte en maakt Cielen muziek bij heel wat theater-voorstellingen. Ephraïm speelt solo onder de naam Ephy en bracht zijn eerste plaat uit in 2016. Vervloet en Cielen speelden samen al in de gelauwerde en internationaal toerende voorstellingen ‘Über-Ich’ en ‘De Passant’ van Laika/Michai Geyzen.


Credits

van en met: Ephraïm Cielen en Robbert Vervloet

dramaturgie: Ruth Mariën

eindregie: Michai Geyzen

choreografisch advies: Karolien Verlinden

scenografie: Tom Jespers

kostuum: Marie Dries

muziekdramaturgie: Adriaan Van Aken

productieleiding: Eveline Verbist

techniek: Thomas Stevens en Nele Verreyken

productie: De Studio

coproductie: tg Elektra, C-Mine en de Warande, i.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika en hetpaleis

Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 220512 lesmap_Terminator_Too.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 12.05.2022 10:15 - 11:15 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
do 12.05.2022 13:30 - 14:30 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
vr 13.05.2022 10:15 - 11:15 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet