Tuimel & Bounce

Door: Danstheater AYA

Dans Het jonge publiek komt ogen en oren te kort tijdens deze speelse dansvoorstelling over vallen en opstaan.

Oh nee, BAM, daar kukel je weer! Best moeilijk om in balans te blijven. En niet alleen als je een peuter of kleuter bent… De dansers in de hiphopvoorstelling ‘Tuimel & Bounce’ zijn supersterren als het gaat om vallen. Gelukkig stuiteren ze ook weer terug. Na het succes van ‘Hip Hop Hoera’ maakt choreografe Honey Eavis deze keer een voorstelling voor kinderen vanaf drie jaar. Met twee ijzersterke urban dansers in een ‘pop-up’ decor waar allerlei verrassingen uitpiepen en -klappen.

 

Als kind veranderen er steeds dingen in de wereld om je heen. Van klein tot groot. Je gaat naar de opvang, er komt een nieuw broertje of zusje, of misschien hebben je ouders ruzie. Het gebeurt allemaal om je heen zonder dat je er invloed op hebt. Opgroeien is verschrikkelijk spannend. Het is vallen en opstaan. Ontdekken en uitproberen. En daar kunnen hiphoppers ook wat van. Het schijnt namelijk dat je daar beter van wordt.

 

‘Tuimel & Bounce’ is een speelse voorstelling waar de liefde voor de hiphopcultuur vanaf spat. De dansers vallen, tuimelen, stuiteren en groeien. En het decor groeit op wonderbaarlijke wijze met hen mee.

 

Honey Eavis laat met haar voorstelling Hip Hop Hoera zien dat hiphop ook bij jongere kinderen goed aanslaat.” (Theaterkrant)


AYA ontwikkelde een heel directe danstaal voor kinderen en jongeren. De dansers en spelers van AYA zetten hun persoonlijkheid in om het publiek te raken en te verleiden. Ze tonen zich tegelijk sterk en kwetsbaar. AYA werd in 1990 opgericht door artistiek leider en choreograaf Wies Bloemen. Verwondering, nieuwsgierigheid en maatschappelijk engagement vormen de rode draad door haar werk. Bloemen streeft niet naar een esthetische schoonheidsbeleving maar zoekt steeds naar wat zich achter de façade bevindt.


Credits

concept en choreografie: Honey Eavis

dramaturgie: Wies Bloemen

cast: twee dansers en een ‘pop-up’ decor

decor en licht: Erik van Raalte

Doelgroep(en):
2KK Kleuter - 2de kleuterklas
3KK Kleuter - 3de kleuterklas


Duur:  50 minuten

Prijs:  € 4.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 27.05.2021 10:00 - 10:50 CC De Steiger studio (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
do 27.05.2021 14:00 - 14:50 CC De Steiger studio (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
vr 28.05.2021 10:00 - 10:50 CC De Steiger studio (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet