Mother's White

Door: Danstheater AYA en Silbersee

Danstheater Een voorstelling over verwarring van huidskleuren, privileges en de wil om elkaar te aanvaarden.

Shit! Daar staan ze weer. Ik begin steeds sneller te lopen en kijk om me heen om te zien of er misschien nog andere mensen in de buurt zijn. Maar de straat is leeg en ik kan nu alleen nog maar rechtdoor. Niet omkijken. Net als ik denk dat ik ze voorbij ben, grijpen twee handen hardhandig in mijn kraag. Alweer. Ik val achterover en hoor mijn trui scheuren. Ze lachen erom en schelden me uit. Het lijkt inmiddels de normaalste zaak van de wereld, maar hoe lang zal mama het nog geloven als ik zeg dat ik gewoon gevallen ben…

'Mother's White' laat de relatie zien tussen een witte moeder en een zwart kind; de moeder ziet dat haar kind tegen andere grenzen aanloopt dan zij gewend is. Het voelt machteloos als je door je huidskleur anders aangekeken wordt. Ongeloof slaat toe. Je kunt je kind niet iemand anders laten zijn. Hunkering naar begrip en acceptatie dringt zich op. Wanneer is het moment dat je als moeder in actie komt?

'Mother’s White' gaat over verwarring van huidskleuren, privileges en de wil om elkaar te aanvaarden. Daarbij weet Ryan Djojokarso als geen ander schrijnende situaties met humor te benaderen. Een verhaal dat het verdient verteld te worden in woord, muziek, dans en zang.

Mother’s White is een dans- en muziektheaterproductie van Danstheater AYA en Silbersee. Silbersee maakt vrijzinnige opera die elke taal spreekt. Artistiek leider en oprichter Romain Bischoff creëert ontmoetingen tussen makers en performers met uiteenlopende achtergronden van klassiek tot urban. Daarbij staat de menselijke stem centraal: zij is onze sleutel tot het hart van de toeschouwer. De dans van AYA en de muziek van Sibersee zijn toegankelijk voor een jong en veelkleurig publiek.


Samen met Danstheater AYA werken we bij 'Mother's White' een actieve inleidende sessie uit. Deze zal één lesuur duren en kan kort voor de voorstelling op school plaatsvinden.

Als je deze workshop wil boeken, kan je dit aangeven bij de reservatie voor de voorstelling. De deelnameprijs voor de workshop bedraagt € 2,50 per leerling.


Credits

Regie/choreografie: Ryan Djojokarso
Muzikale leiding: Romain Bischoff
Met: 2 dansers en 2 multiperformers
Componist: Akim Moiseenkov
Libretto: Sjaan Flikweert

Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 230314 Lesbrief Mother's White - def_.pdfReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 14.03.2023 10:30 - 11:30 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet
di 14.03.2023 13:30 - 14:30 CC De Steiger theaterzaal (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet