'='

Door: Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp / Wang

Theater Een fantasierijke voorstelling over verzet.

Je ligt plat op de grond. Ja hoor. Hier lig je dan. Je hebt beslist om niet meer op te staan. Je ligt, hier en nu, zonder plan of doel. Zo plat mogelijk. Zo stil mogelijk. Zo min mogelijk bewegen. Adem in, adem uit. Ogen knipperen. Zucht.

'=' vertelt het verhaal van iemand die op een dag de radicale beslissing maakt om op de grond te gaan liggen. Terwijl ze daar ligt, komt ze vanalles tegen. Een berk. Een mier die onder haar rug schuilt voor de regen. Een vriend die badminton wil spelen. Een fietskoerier met in zijn hand een verse croissant. Oma. Wat gebeurt er met je als je een standpunt inneemt - en weigert om dat standpunt te verlaten? En wat doet dat met de wereld om je heen?

Deze voorstelling van Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp gaat over verzet. Geïnspireerd door de lying flat movement onderzoeken ze het perspectief van de liggende mens. In een fantasierijke en met momenten surrealistische theatertekst proberen ze de consequenties onder woorden te brengen van een ‘nee’. Is een weigering waardevol? Kan niets doen iets veroorzaken? Welke verantwoordelijkheid rust er op onze schouders en wie heeft die daar gelegd? Moeten we meer of juist minder schijt hebben?

Juicy Dune IJsselmuiden en Sascha Bornkamp vormen samen het duo Wang. Wang schrijft prikkelende en fantasievolle theaterteksten voor kinderen, jongeren en volwassenen. Hun debuut + (2019) speelde inmiddels meer dan 80 keer op festivals, op basisscholen, in huiskamers, tuinen en in theaters, en kreeg daarnaast ook een luisterversie. Na een tweede productie in 2020, X, maakte Wang in 2022 de voorstelling =. De voorstelling werd gecreëerd op uitnodiging van Zuidpool, die Wang selecteerde voor het jongemakersfestival En Avant 2022.


Bij deze voorstelling kan je een workshop boeken. Kort voor de voorstelling komen Sascha en Juicy naar de klas en gaan gedurende twee lesuren op een actieve manier aan de slag met de thema's uit '='.
De deelnameprijs voor de bedraagt € 2,50 per leerling. Geef bij je inschrijving aan dat jullie graag willen ingaan op dit aanbod. We nemen dan contact op, om concrete afspraken te maken.


Credits

Concept, tekst en spel: Sascha Bornkamp en Juicy IJsselmuiden
Soundtrack: Sascha Bornkamp
Dramaturgie: Rosa Vandervost
Eindregie: Nico Boon
Scenografie en kostuum: Sietske van Aerde
Techniek: Pieter Kint & Johan Segers
Partners: Zuidpool, hetpaleis, De Nieuwe Toneelbibliotheek, Het nieuwstedelijk, Theater Antigone, Theater Malpertuis, Compagnie Cecilia en ARSENAAL/LAZARUS
Met steun van: Literatuur Vlaanderen en Stad Antwerpen
Met dank aan: c o r s o en Monty Kultuurfaktorij

Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 07.02.2023 10:30 - 11:30 CC De Steiger studio (Waalvest 1, 8930 Menen) 41 Inschrijvingen zijn afgesloten
di 07.02.2023 13:30 - 14:30 CC De Steiger studio (Waalvest 1, 8930 Menen) volzet