Freedom Club

Door: Arsenaal en Het Kwartier
© Briek Lessage

Theater Een prikkelende monoloog over engagement en woede.

wie houdt er het meest van dieren
hij die ze verzorgt aait kamt
of hij die hun leefgebied probeert te redden?

In 'Freedom Club' is een man op zoek naar impact. Terwijl hij de wereld probeert te redden, speelt hij zijn gezin kwijt.
Te midden van rollercoasters, golfbaden en andere natuurrampen stellen we de vraag: wat moet je doen om gehoord te worden?

PREPARE FOR THE 
TSU TSU TSU TSU TSU

TSUNAMIIIIIIIIIIII!

Met 'Freedom Club' zetten regisseurs-auteurs Freek Mariën (winnaar Taalunie Toneelschrijfprijs 2015) en Carl von Winckelmann van Het Kwartier hun succesvolle samenwerking verder. Samen met acteur Joris Van den Brande maken ze een jongerenvoorstelling over engagement en woede.

ARSENAAL werkte al eerder succesvol samen met Het Kwartier, voor de creatie van 'Een of andere Rus' in maart 2023 in CC De Steiger te zien.

Freek Mariën is schrijver en theatermaker en artistiek leider bij Het Kwartier. Hij maakt jeugd- en volwassenenvoorstellingen met de focus op een straffe tekst. Hij gaat stevige thema's niet uit de weg. Freek won reeds verschillende prijzen voor zijn teksten en doceert ook 'schrijven' aan LUCA School of Arts (Leuven). Carl von Winckelmann is regisseur en theatermaker. Hij maakte verschillende voorstellingen bij fABULEUS en werkt regelmatig als coach en eindregisseur voor diverse makers. Hij is docent en sinds 2016 artistiek coördinator van de opleiding Drama van LUCA School of Arts.


Om jou en je leerlingen warm te maken voor de voorstelling ontwikkelde het gezelschap een inspiratiewebsite. De website schotelt je verschillende elementen en thema's voor die aan bod komen in de voorstelling. Bekijk het als een menu, waar je als leerkracht en leerling uit kan kiezen waar je het meeste zin in hebt!

Hoe gebruik je deze website als leerkracht? 

  • Url van de website: https://sites.google.com/view/freedom-club-inspiratiewebsite
  • Je kan samen met je leerlingen de website bekijken en ze zelf laten snuisteren tussen wat de website allemaal te bieden heeft. De website is ontwikkeld en uitgeschreven op maat van de leerlingen. 
  • Werk je liever niet met een website? Kies dan elementen uit de website die jou interessant lijken om te behandelen en giet deze in een educatieve omkadering die bij jou en je leerlingen past. 


Credits

Tekst en regie: Freek Mariën en Carl von Winckelmann
Naar een idee van Timme Afschrift
Spel: Joris Van den Brande
Scenografie: Timme Afschrift
Stage scenografie: Lore Verhoeven
Kostuumadvies: Lotte Boonstra
Coproductie: Perpodium
Met steun van: de taxshelter van de Belgische Federale Overheid en Literatuur Vlaanderen

Doelgroep(en):
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Duur:  60 minuten

Prijs:  € 6.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 29.11.2022 13:30 - 14:30 CC De Steiger studio (Waalvest 1, 8930 Menen) 110 Inschrijvingen zijn afgesloten