Informatie

Art is for everybody!

Soms heb je aan een simpele quote genoeg om heel veel te vertellen. Dit jaar laten we ons graag inspireren door de Amerikaanse kunstenaar Keith Haring. Hij stelde zich als doel om zijn kunst voor iedereen toegankelijk te maken. Haring werkte, zeker in zijn beginperiode, vaak op straat. Hij creëerde soms tientallen kunstwerken per dag, waarbij hij bijvoorbeeld oude affiches in metrogangen 'bewerkte'. Rijk werd hij daar niet van, maar hij had alvast een publieksbereik waar veel andere kunstenaars alleen maar konden van dromen. 

Net zoals Keith Haring vinden wij dat kunstbeleving geen voorrecht van de elite mag zijn. Dat is een belangrijke reden waarom CC De Steiger sinds jaar en dag investeert in een uitgebreid, toegankelijk en kwaliteitsvol cultuuraanbod voor de schoolgaande jeugd. Voor veel kinderen en jongeren is cultuurdeelname in klasverband de enige kans om te proeven van theater, dans, muziek en beeldende kunst. Uiteraard kunnen wij niet van iedereen een cultuurfreak maken. Maar zelfs als we met onze activiteiten slechts een klein beetje artistieke interesse en gevoeligheid kunnen opwekken, beschouwen wij onze missie als geslaagd.

Wij hopen dat ook jij als leerkracht, directeur of medewerker cultuur naar waarde weet te schatten. Dat je er net als wij in gelooft dat een theaterbezoek - behalve het 'verloren' lesuur - ook wel winst oplevert voor je leerlingen. Dat cultuurdeelname zelfs essentieel is om van jongeren 'complete' mensen te maken.