Informatie

Vlieg UiT: familievoorstelling in de kijker

Ook na schooltijd valt er in CC De Steiger vanalles te beleven voor kinderen en jongeren. Er zijn cursussen en workshops op hun maat en regelmatig kunnen zij een leuke film of podiumvoorstelling meepikken. De uitgave ‘Vlieg UiT in zuidwest’ bundelt alle kindvriendelijke voorstellingen in onze regio en wordt in september verspreid over alle scholen van Menen, Lauwe en Rekkem. Iets om naar uit kijken!

Wij zetten hier telkens één activiteit in de kijker.

 

Softies (Fabuleus)

dinsdag 3 november 2020 om 15.00 u. | circus/dans | voor iedereen vanaf 6 jaar

 

Zacht is het nieuwe stoer! 

‘Softies’ is een dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn. Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel, waarin ze gevaar opzoeken en tegelijk gevaarlijk dicht bij elkaar komen.

‘Softies’ doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er zou moeten uitzien.

Hanna Mampuys is acrobate, circusmaakster en choreografe. Met haar collectief There There Company werkt ze al enkele jaren aan een eigen vorm binnen het hedendaagse circus. Op vraag van fABULEUS richt ze zich voor het eerst expliciet op een jong publiek. 

Acrobatie is de circustak met de spannendste mogelijkheden, zeker in combinatie met dans. In Softies bundelt circuschoreograaf Hanna Mampuys het beste van beide werelden. Softies is woordloos, maar wonderrijk.” (De Standaard)

Softies is gelukkig geen spektakelshow met opgeblazen circuskunstjes, maar een organische mengeling van acrobatie en dans. Spits, raak, kunstig, steeds mild en zacht mooi.” (Theaterkrant.nl)

 

creatie: Hanna Mampuys 

spel: Agustina Ballester, Leon Börgens, Piet Van Dycke 

dramaturgie: Marie Peeters 

scènebeeld en kostuums: Leila Boukhalfa 

licht: Reynaldo Ramperssad 

artistiek advies: Randi De Vlieghe, Toon Van Gramberen 

coproductie: STUK en Perpodium 

met de steun van:  Circuscentrum, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische federale overheid