De Kwetsbaren

Door fABULEUS / Rashif El Kaoui

Theater Een theatervoorstelling met acht jongeren op de kruising tussen 'The Hunger Games' en 'Das Experiment'.

De opdracht is eenvoudig. Rondom u bevinden zich acht kamers. In elke kamer zit een persoon. Zeven van hen zal u eigenhandig doden aan het einde van deze uitdaging. 

In deze theaterproductie met 8 jongeren mixt acteur, (audio)maker en schrijver Rashif El Kaoui filosofie met pulp en sciencefiction. Hoe ga je om met de blik van de ander? En wat doe je als die blik dodelijk is? 'The Hunger Games' meets 'Das Experiment'. 

Rashif El Kaoui speelde als jongere in de fABULEUS-producties 'Wolfsroedel' (2006) en 'Jeanne' (2007). De afgelopen jaren speelde hij o.a. in 'Malcolm X', 'Drarrie in de nacht', 'Who’s afraid of Virginia Woolf?' van KVS en in de theaterbewerking van 'Een Jihad van Liefde' bij Rataplan. Voor Het Zuidelijk Toneel maakte hij recent nog 'De Bastaard'. 
Voor 'De Kwetsbaren' werkt hij samen met Sofie Joan Wouters, die ook in o.m. 'Wolfsroedel' van fABULEUS speelde. Ze heeft intussen haar eigen gezelschap hirngespinst. Als actrice en maker werkte ze mee aan projecten van o.m. hetpaleis, BRONKS en Laika. Daarnaast is ze ook te zien in films en televisiereeksen, waaronder het nieuwe seizoen van 'Dertigers'.

"El Kaoui en Wouters laten ons kritisch naar de spelregels van onze samenleving kijken, en naar onze eigen rol. (...) De superdiverse cast brengt de snedige tekst vol spelplezier en houdt het publiek een spiegel voor". (Etcetera)

Credits

Concept, tekst en regie: Rashif El Kaoui 

Co-regie en spelbegeleiding: Sofie Joan Wouters 

Dramaturgie: Peter Anthonissen 

Spel: Malak Atif, Rein De Koninck, Arachine Horn Gehrke, Theodora Mangoutas, Amani Mbayo, Ayman Sitiane, Helena Tengan, Jayne Van Ginckel en Sofie Joan Wouters/Lauranne Paulissen 

Scenografie: Wannes Deneer 

Kostuums: Joëlle Meerbergen 

3D-animatie: Anton Cla 

Coproductie: Perpodium 

Met de steun van: Vormingscentrum Destelheide, Literatuur Vlaanderen, de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid

Doelgroep(en):

5M
Secundair - 5de jaar
6M
Secundair - 6de jaar
7M
Secundair - 7de jaar

Taalniveau:

Duur:

90 minuten

Prijs:

€ 7.00 / leerling

Aantal vrije plaatsen:

Zie de data onderaan

 Reserveren

Bijlagen:

 Lesmap

Reservatie maken

Kies één van de onderstaande data

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen Reserveer
di. 07-11-2023 13:30 - 15:00 CC De Steiger theaterzaal volzet
Wachtlijst Is alles al volzet? Of niet genoeg plaats voor al jouw leerlingen? Gebruik dan de wachtlijst om je interesse te tonen! Reservaties zijn al afgesloten